Stage lopen bij Wielewaal betekent veel leren, veel plezier, veel vrijheid en keihard werken. Niet de beperking maar de mogelijkheden van onze deelnemers staan centraal. De stagiaires worden volledig betrokken bij alle zorgtaken. Onder professioneel toezicht werkt de stagiair aan zijn of haar eigen leerdoelen. Wielewaal ondersteunt waar nodig en laat de stagiair vrij waar het kan. De verantwoordelijkheid voor jouw leerproces ligt bij jouzelf.

Gwyneth (19) volgt de opleiding Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg op het ROC in Amersfoort en heeft stage gelopen bij Wielewaal.
Hoe ben je bij Wielewaal terecht gekomen?“School kwam met dit stageadres. Toen ze uitlegden wat ik allemaal kon doen voor Wielewaal, zoals de logeerweekenden en kinderthemaweken was ik verkocht. Dit is iets wat ik heel graag wil doen!”

Wat betekent Wielewaal voor de kinderen?

“Wielewaal maakt de kinderen echt gelukkig. Ook al heb je een beperking, alles is mogelijk. Wil je van de glijbaan terwijl je in een rolstoel zit? Geen probleem, daar zorgen we voor. Er zijn dus geen beperkingen.”

Wat voor gevoel krijg je door Wielewaal?

“Ik krijg er heel veel energie van, ik voel me net weer een kind! Het geeft me ontzettend veel voldoening als de kinderen met een big smile naar huis gaan. Je krijgt heel veel waardering van de kinderen en natuurlijk ook de ouders.”

Waarom is Wielewaal zo belangrijk voor de ouders?

“Omdat de kinderen leuke dingen kunnen doen en de ouders even kunnen ontspannen. Als ouder ben je natuurlijk constant in de weer met je kind. Het is fijn dat zij een plek hebben waar ze hun kind met een gerust hart kunnen achterlaten.”

Gwyneth draaide voor haar stage mee op een aantal logeerweekenden en kinderthemaweken en clusterde op die manier haar stage-uren. Ben jij ook op zoek naar een geweldige stageplek? Bekijk de mogelijkheden op www.wielewaal.nl/stage

Niet op zoek naar een stageplek, maar wil je wel mee als vrijwilliger? Ga dan naar www.wielewaal.nl/vrijwilligers.