Een bijzondere donatie: de afgelopen tijd was Stichting Wielewaal het scheepsbrede goede doel van marineschip Zr. Ms. Karel Doorman. De bemanning kiest ieder jaar een goed doel waarvoor zij geld inzamelen op het schip. De afgelopen tijd hebben zij allerlei acties op touw gezet voor Wielewaal. Op 1 februari – vlak voor het vertrek van de volgende missie – kwamen Mariëlle Kolenberg en Nynke Ytsma namens de bemanning naar Hilversum om een cheque met de opbrengst te overhandigen.

Van bingo tot kisten poetsen

De 170 bemanningsleden van de Karel Doorman zijn de afgelopen tijd op verschillende missies geweest. Zo stonden ze o.a. de bevolking van Sint Maarten bij na orkaan Irma. Naast het harde werk is er af en toe tijd om met z’n allen te ontspannen met bijvoorbeeld een pubquiz of bingo. De deelnamebijdrage van deze activiteiten was bestemd voor Wielewaal. Daarnaast zijn er schoenpoetsacties gehouden (“laat je kisten poetsen voor 2 euro”) en zijn er door kinderen van bemanningsleden bandjes geknoopt die aan boord werden verkocht.

Mooi resultaat

Met al deze acties bij elkaar is 1000 euro ingezameld, een fantastisch resultaat. Bemanning, ontzettend bedankt voor deze mooie actie!