Tanja (28) werkt in het dagelijks leven als verpleegkundige in een revalidatiecentrum. Al tien jaar gaat ze af en toe als vrijwillig verpleegkundige op vakantie met jongeren met een beperking met Stichting Wielewaal.

Waarom?

“Een vakantie met Wielewaal is een superleuke week voor mezelf én ik kan meewerken aan een echte vakantie week voor anderen. Het verschil met mijn normale werk is dat bij Wielewaal alles kan. Op mijn werk volg ik protocollen, met Wielewaal volg ik de wensen van mensen. Een week lang denk ik niet binnen, maar buiten de lijntjes en ook dan blijk je goede zorg te kunnen leveren. Zolang je zelf blijft nadenken en leren en vooral de lol erin houdt, is er heel veel mogelijk.

Mijn mooiste Wielewaalherinnering? Die nacht dat de vakantiegangers tot 4u ’s ochtends cocktails bleven drinken en wij ze daarna nog op bed moesten leggen, die keer dat een vakantieganger met een lichamelijke beperking door twee veel te knappe strandwachten de zee in werd getild, en natuurlijk de ‘jungle trekking’ door het Mierlose bos (met de rolstoel door het dichte bos en door de weilanden…). Probeer het ook eens!”

Wat doe je als verpleegkundige op een Wielewaalvakantie?

  • Zorgbehoefte inventariseren aan de hand van formulieren en telefonisch contact
  • Alle voorkomende verpleegkundige handelingen
  • Medicatiebeheer
  • Helpen bij de dagelijkse verzorging en onervaren vrijwilligers hierbij begeleiden

Wielewaal streeft ernaar op iedere vakantie voor mensen met een lichamelijke of meervoudig complexe handicap een gekwalificeerde (BIG-geregistreerde) verpleegkundige of een arts mee te laten gaan. Op grote groepen wordt daarnaast een tweede verpleegkundige of verzorgende geplaatst. Op een Wielewaalvakantie ben je op een totaal andere manier met je vak bezig dan tijdens je werk. Natuurlijk draai je ook mee met alle activiteiten en uitstapjes.

Bang om er alleen voor te staan? Voor advies en ondersteuning kun je te allen tijde een beroep doen op het Medisch Team van Wielewaal. De medisch adviseurs helpen je bij al je vragen en onzekerheden. Je kennis over handelingen die je in je dagelijks werk niet vaak tegenkomt, kun je opfrissen tijdens een pleegpraktijkavond in juni.

Hier lees je wat precies kunt verwachten van een Wielewaalvakantie.

Mee als verpleegkundige?

Lijkt het jou ook leuk om als verpleegkundige mee te gaan? Op onze groepsvakanties zetten we vrijwillige verpleegkundigen in. Wanneer je interesse hebt in een bijbaan als betaalde verpleegkundige op de logeerweekenden of vakantiedagopvang, bekijk dan de vacature.

Als vrijwillig verpleegkundige ben je meer dan welkom op de volgende vakanties:

28 april-4 mei 2018 Schoonoord (MCG)
25-28 mei 2018 Funpop (MCG / ASS/VG)
23-30 juni 2018 Portimão (LG)

Of bekijk het overzicht van alle vrije vrijwilligersplekken op korte termijn.
Meer weten? Bel ons op 088 122 44 00 of meld je aan via info@wielewaal.nl!