Lisanne (20) doet de opleiding Sociale studies aan de Hogeschool Fontys. Ze liep in haar tweede studiejaar 130 uur stage bij Wielewaal op 3 logeerweekenden en een kinderthemaweek. En het beviel haar zo goed dat ze ook daarna nog terug kwam.
Lisanne vertelt: “Ik kijk terug op mijn stage bij Wielewaal met een ontzettend voldaan gevoel. Bij Wielewaal voelde ik mij namelijk echt nuttig en niet zo maar een willekeurige stagiaire.

Het eerste weekend is me het meest bijgebleven. Ik was van tevoren heel zenuwachtig, maar na een paar uur voelde het al normaal en vertrouwd om mee te helpen. Dat vond ik wel heel bijzonder omdat ik normaal best wel even tijd nodig heb om te wennen.

Het mooie bij Wielewaal is dat er momenten zijn waarop je met een deelnemer aan het spelen bent en nergens anders aan denkt behalve aan het lol hebben. Dat voelt dan heel natuurlijk. Tijdens andere stages ben je vaak vooral aan het nadenken over of het wel goed is wat je doet. Maar als je dan met een deelnemer oprecht aan het lachen of spelen bent dan kun je dat soms loslaten, omdat je aan alles voelt dat het goed is.

Ik ben ontzettend blij dat ik zo veel mooie mensen heb mogen ontmoeten en zou het dan ook iedere student aanraden om zo’n unieke ervaring als deze op te doen.”

Wil jij net als Lisanne een stage bij Wielewaal lopen? Of je nu 25 of 800 uur stage moet lopen, we zoeken samen met jou naar mogelijkheden op maat. Op www.wielewaal.nl/stage kun je er alles over lezen.