Elène volgt de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening. Het afgelopen half jaar heeft ze stage gelopen bij Stichting Wielewaal. Na het meedraaien met een vakantie en een groot aantal kinderthemaweken en logeerweekenden, neemt ze ons mee in haar stage-ervaringen.

“Een stage bij Wielewaal omschrijf ik als een leerzame, gevarieerde en een uitdagende leerplek. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen. Hierbij heb ik geleerd om met verschillende (onbekende) mensen samen te werken. Dit is in het begin eng, maar na een dag is het alsof je elkaar al jaren kent. Ook heb ik leren omgaan met deelnemers met verschillende beperkingen. Als ik alles opschrijf wat ik bij Wielewaal heb geleerd, ben ik nog wel even bezig. Ik zal je een lang verhaal besparen.

Natuurlijk zitten er ook mindere kanten aan de stage. Maar welke stage is helemaal perfect? Zo heb ik lange dagen gemaakt en had ik echt even tijd nodig om bij te komen na een weekend / kinderthemaweek / vakantie. Ook al was ik heel erg moe, ik was wel voldaan. De deelnemers hebben een leuke tijd gehad en daar doe ik het voor.

Bij Wielewaal leer je niet alleen veel, maar je maakt ook veel plezier. Naar de bios, dierentuin, pretpark en zwemmen zijn geen ongewone activiteiten. Het is bijzonder dat deelnemers je gaan herkennen nadat ze je een paar keer gezien hebben, en super enthousiast worden als ze jou zien.

Verhalen van anderen zijn leuk, maar het zelf ervaren is nog leuker! Ik raad het je aan om ook stage te lopen bij Wielewaal om het zelf te ervaren. Of ga gewoon een keer mee als vrijwilliger. Ik heb in ieder geval bij Wielewaal veel geleerd en veel plezier gehad.”