Toen Merel 5 jaar was kwam ze voor het eerst een dagje spelen op de vakantiedagopvang in Utrecht. Dat is niet bij 1 dag gebleven! Vanaf haar zevende maakt ze ook gebruik van de vakanties en eenmaal per maand komt ze naar een logeerweekend met haar vriendengroep. Ook nu ze 13 jaar is heeft ze het nog erg naar haar zin bij Wielewaal. Moeder Sacha vertelt over hun ervaringen:

“Merel is begonnen met de vakantiedagopvang op school. Het was voor Merel wel een beetje raar dat ze in de vakantie naar school moest. Na één dagje bleek het toch erg anders; de hele dag leuke dingen doen en met z’n allen eten. Aan het eind van de dag komen de ouders dan op school om je te halen en dat is ook wel gezellig!

De eerste keer blijven slapen was heel spannend voor ons allemaal. Gelukkig kende Merel al één van de vakantiegangers en dat maakte het voor haar wel wat makkelijker. Wat het voor ons makkelijker maakte was dat we één van de vrijwilligers al kenden van de vakantiedagopvang.

Merel vindt het altijd heerlijk om naar Wielewaal te gaan. Als we haar wegbrengen zien we haar vanaf het eerste moment al genieten. Eenmaal thuis genieten wij van de rust en vrijheid. We vinden het altijd weer heerlijk om haar op te halen. Ze zit dan vol verhalen en nieuwe ervaringen.

Merel en ik vinden de vrijwilligers geweldig. Merel vooral omdat het altijd nog wel wat gekker en wilder kan, en wij als ouders omdat we merken dat Merel in goede handen is. De mix tussen gek doen als het kan en serieus als het toch even moet, wekt veel vertrouwen.

We merken dat het voor Merel leuk en goed is om ook eens zonder ouders te zijn en met vriendjes en vriendinnetjes te spelen in het weekend of in de vakantie. Ze krijgt er zelfvertrouwen van en wordt zelfstandiger.

Merels mooiste herinnering aan Wielewaal? Oei dat is een moeilijke! Het zijn er zo veel… Om er toch een paar te noemen: zwemmen, extra veel hagelslag op je brood doen, slagroom in je mond spuiten, rolstoelracen in de gang, lammetjes drinken geven, tractor rijden, op z’n kop gehouden worden, met z’n allen eten, trampoline springen, …”

Geïnspireerd door het verhaal van Merel en Sacha? Lees dan meer over de vakantiedagopvang, logeerweekenden of groepsvakanties! De activiteiten zijn geschikt voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of ADHD/autisme.