Voor toekomstige reis- en recreatieleiders wordt ieder jaar een trainingsweekend georganiseerd. Trainee Eline vertelt over haar ervaringen.

“Bij binnenkomst stond er al een heerlijke maaltijd op ons te wachten. De sfeer zat er al meteen goed in! Na het toetje hadden konden we met z’n negenen aan de slag. We presenteerden onze leerdoelen aan elkaar, zodat we hier de rest van het weekend mee aan de slag konden. Na afloop was er nog tijd om onder het genot van een hapje en drankje elkaar beter te leren kennen.

De volgende dag gingen we voornamelijk aan de slag met plannen en de verschillende aspecten omtrent communicatie. Aan de hand casuïstiek zijn veel onderwerpen besproken. Het was leerzaam om inzicht te krijgen in de keuzes en overwegingen van de anderen tijdens bepaalde situaties. Tussendoor was er de mogelijkheid om een frisse neus te halen in het bos. ’s Avonds werd er een lekkere maaltijd verzorgd onder leiding van een paar RAP-ers in spe. Dit waren goede oefeningen die tijdens een vakantie van pas zullen komen. Na nog wat theorie was er ook nog tijd om een spel te doen, waarbij onze lachspieren niet gespaard bleven.

Op zondag gingen we nog bezig met de verschillende leiderschapsvormen en was er tijd om onze leerpunten te evalueren. Doordat er tijdens het weekend veel interactie was hebben we allemaal vooruitgang geboekt met betrekking tot onze leerdoelen.

Het was een evenwichtig weekend waarin we veel hebben geleerd, veel plezier hebben gehad en nóg meer zin hebben gekregen in het organiseren van een Wielewaalvakantie of een kinderthemaweek!”

Lees meer over instructie & training bij Wielewaal.

  1. Home
  2. Training
  3. Ervaring RAP-training