Theo (31) gaat al 10 jaar mee met de vakanties van Wielewaal. En hij is voorlopig nog niet van plan om daarmee te stoppen! Hij vertelt over zijn ervaringen:

“Ik vind het ieder jaar oprecht een feest om met Wielewaal op vakantie te gaan. Mijn eerste reis 10 jaar geleden ging naar Westkapelle in Zeeland. Natuurlijk vond ik het spannend, maar het was meteen geslaagd. En inmiddels heb ik nog veel meer reizen gemaakt, bijvoorbeeld naar de Waddeneilanden, de Sneekweek, Frankrijk en Turkije. Dit jaar ga ik voor het eerst ook Oud & Nieuw vieren bij Wielewaal.

Bij Wielewaal heb ik geleerd dat je van elk moment moet genieten en je grenzen moet verleggen. Door de vakanties ben ik zelfstandiger geworden en durf ik meer zelf te ondernemen. Alléén op vakantie hoeft van mij niet, ik heb bijvoorbeeld hulp nodig om bij lange afstanden mijn rolstoel te duwen. Ik ben wel eens met een andere organisatie mee geweest, maar dat was achteraf niet mijn ding. Ik kies voor Wielewaal vanwege het enthousiasme, de gezelligheid en liefde van deelnemers/vrijwilligers.

Ik raad mijn vrienden – en ook stagiaires op mijn dagbesteding – aan om eens mee te gaan. Grote kans dat ze dan voor altijd besmet zijn met het Wielewaalvirus en niet meer anders willen!“

Wil je – net als Theo – ook eens mee met een groepsvakantie voor jongeren met een beperking? Lees dan meer over de werkwijze van Wielewaal of bekijk meteen het vakantieprogramma.