Vrijwilliger op een logeerweekend

Een logeerweekend betekent voor iedereen een adempauze. Kinderen en jongeren met een beperking zijn er even uit en hebben een leuk weekend met leeftijdsgenoten. Hun ouders hebben even tijd voor zichzelf en de rest van het gezin. Na zo’n weekend heeft iedereen elkaar iets te vertellen! Jij als vrijwilliger maakt die verhalen mogelijk! 

Voor wie?

Logeerweekenden zijn voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar met een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, ADHD, autisme of een combinatie.

Begeleiding

Per deelnemer wordt bekeken hoeveel begeleiding hij nodig heeft. Op de logeerweekenden zet Wielewaal per 1, 2 of 3 deelnemers een vrijwilliger in. Door deze intensieve begeleiding is er voldoende tijd en aandacht voor alle deelnemers. De leiding is in handen van een ervaren recreatieleider, je staat er als vrijwilliger dus nooit alleen voor. Voor kinderen die medische zorg nodig hebben huurt Wielewaal een verpleegkundige in.

Waar en wanneer?

Wielewaal organiseert gedurende het hele jaar logeerweekenden in Arnhem, De Rijp, Dordrecht, Soest, IJsselstein, Haarlem, Kamerik, Wijk aan Zee en Haarlemmerliede. Vrijwilligers zijn aanwezig van vrijdagmiddag (ca. 15.30u) tot zondagavond