Vrijwilliger tijdens vakantiedagopvang

Schoolvakanties zijn er om uit te rusten, met vriendjes af te spreken en leuke dingen te doen. Voor kinderen met een beperking zijn de vakanties vaak niet zo afwisselend. Zij hebben minder sociale contacten dan kinderen zonder beperking. En vakantie activiteiten zijn vaak niet geschikt voor hen. Dat betekent meer thuis zitten. Terwijl juist zij zo opbloeien van contact met mensen en zo genieten van activiteiten. Hun leefwereld is immers in het dagelijkse leven ook al beperkt. Voor hen organiseert Wielewaal vakantiedagopvang in iedere schoolvakantie. Uitstapjes, knutselen, koekjes bakken of gewoon chillen. Een dagje of een hele week. Alles kan.

Voor wie?

Op de vakantiedagopvang kom je kinderen tegen vanaf 6 jaar. Er zijn kinderen met een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, ADHD, autisme of een combinatie van meerdere beperkingen. 

Begeleiding

Per deelnemer bekijken we hoeveel begeleiding nodig is. Op de vakantiedagopvang zet Wielewaal per 1, 2 of 3 deelnemers één vrijwilliger in. Door deze intensieve begeleiding is er voldoende tijd en aandacht voor alle deelnemers. De leiding is in handen van een ervaren recreatieleider, je staat er als vrijwilliger dus nooit alleen voor. Voor kinderen die medische zorg nodig hebben zet Wielewaal een verpleegkundige in.

Waar en wanneer?

Wielewaal organiseert vakantiedagopvang tijdens schoolvakanties in Haarlem, Rotterdam, en Doorn. Vrijwilligers zijn aanwezig van zondagavond tot vrijdagavond. Op de locatie zelf of in de buurt biedt Wielewaal gratis gelegenheid om te koken en te overnachten.