Wielewaal Event & trainingen

Natuurlijk is het spannend om voor het eerst mee te gaan op een Wielewaalactiviteit. Dan is het fijn als je goed voorbereid wordt. Dit doen we tijdens Wielewaal Eventdagen, waar leren door te doen en ontmoeten centraal staan, tijdens trainingen en via informatiemateriaal.

Het Wielewaal Event, wat is dat?

Tijdens het Wielewaal Event bereiden we je voor op alle activiteiten. Je maakt kennis met de organisatie en proeft de Wielewaalsfeer. Ervaren Wielewalers staan te trappelen om je over hun ervaringen te vertellen. Ben je al vaker mee geweest? Ook dan is het Event interessant. Voor ervaren Wielewalers is er een verdiepend programma met onderwerpen als feedback geven, omgaan met lastig gedrag of meedenken over het beleid van de organisatie. Doordat nieuwe en ervaren vrijwilligers elkaar op zo’n dag of avond ontmoeten kun je leren van elkaar en ervaringen uitwisselen. Vakantiegroepen gebruiken het Event ook om alvast praktische afspraken met elkaar te maken en taken te verdelen. Een mooie manier om alvast in de vakantiestemming te komen.

Verdere voorbereiding

Naast de voorbereiding op een Eventdag of Eventavond is het belangrijk om het informatieboekje voor jouw activiteit goed door te lezen. Je vindt deze achter de inlog en ontvangt de link bij inschrijving. Indien mogelijk zijn de vrijwilligers bij de start van de activiteit al wat eerder aanwezig dan de deelnemers. Je hebt dan nog even tijd om elkaar te spreken, specifieke zaken van deelnemers toegelicht te krijgen en de laatste instructies door te nemen. De reis- of recreatieleider geeft het tijdstip van aanwezigheid aan je door. Vrijwilligers van de vakantiedagopvang komen op de zondagavond voorafgaand aan de week bij elkaar om de laatste voorbereidingen te treffen.

Ga je binnenkort mee op een logeerweekend?

Voor vrijwilligers op logeerweekenden hebben we Wielewaal Eventavonden. Deze organiseren we op meerdere momenten in het jaar. Logeerweekenden vinden plaats gedurende het hele jaar. Mocht er voor jouw start op een logeerweekend geen trainingsavond zijn, dan zorgen wij dat jij je kunt voorbereiden met trainingsmateriaal dat we je digitaal toesturen. Uiteraard begeleidt en coacht onze recreatieleider je op locatie.

Heb je je nog niet ingeschreven voor een volgende keer, maar ben je wel benieuwd naar de Wielewaal Eventavond? Meld je dan gewoon aan en kom kennismaken en workshops volgen.

Extra trainingen

Voor reisleiders, recreatieleiders, verpleegkundigen en stagiaires organiseert Wielewaal aanvullende trainingen. Wanneer dit voor jou van toepassing is ontvang je hiervoor automatisch een uitnodiging. Het staat je uiteraard vrij om zelf actief aan te geven dat jij jezelf wilt ontwikkelen naar een functie van bijvoorbeeld reisleider. Neem in dat geval contact met ons op door te bellen naar 088 122 44 00 of stuur een mail naar info@wielewaal.nl.

RAP-training

Wielewaal wil de kwaliteit van de activiteiten hoog houden. Om dit te bereiken is de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het ontwikkelen van een goede RAP-handleiding en de RAP-training. De RAP handleiding is inmiddels beschikbaar als e-learning.

Ervaren Wielewaal-vrijwilligers en trainers verzorgen de training. Om succesvol een vakantieweek te leiden is deze training leerzaam en noodzakelijk voor als je de eerste keer als Reisleider, Assistent of Pleeg meegaan. Daarom stelt Wielewaal deze training verplicht, waarbij de trainingskosten, accommodatie en het eten volledig voor rekening van Wielewaal is. Eerstejaars recreatieleiders en assistenten volgen dezelfde training, maar dan specifiek toegespitst op logeerweekenden en kinderthemaweken. Het doel van de RAP-training is dat je goed bent voorbereid en je jezelf zeker voelt hoe de activiteit van begin tot eind kunt draaien. In deze training staan we stil bij de taken en verantwoordelijkheden van de RAP, wat je kunt verwachten van kantoor, inzicht in leiderschapsstijlen, groepsdynamiek, budgetteren, feedback  geven en ontvangen etc. Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je je vakantie of activiteit kunt vormgeven vanaf moment van Wielewaal Event tot de activiteit zelf. Aan de hand van reële casuïstiek staan de trainers stil bij wat je kunt tegen komen.

Wanneer uit eerdere Wielewaal activiteiten blijkt dat jij talent hebt voor de rol van reisleider of assistent, dan zullen wij je actief benaderen en uitnodigen voor de RAP-training. Denk je zelf geschikt te zijn neem dan contact op via info@wielewaal.nl

 

Pleegpraktijkavond

Ieder jaar in juni organiseert Wielewaal in samenwerking met het Deltion College een pleegpraktijkavond. De avond is bedoeld voor verpleegkundigen die zich hebben ingeschreven op een Wielewaalactiviteit en hun verpleegtechnische vaardigheden op willen frissen. Op deze avond komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Blaaskatheterisatie
  • PET-katheter
  • Darmspoelen
  • Toucheren
  • Toedienen van insuline via insulinepen
  • Airstacken

De pleegpraktijkavond vindt plaats in Zwolle. Verpleegkundigen die zich hebben aangemeld voor een vakantie stuurt Wielewaal een automatisch een uitnodiging. Sta jij nog niet op een vakantie ingepland als verpleegkundige, maar heb je wel interesse en wil je gratis deelnemen aan deze trainingsavond, neem dan contact met ons op via 088 122 44 00 of mail info@wielewaal.nl.