Gijs (22) schreef zich deze zomer voor het eerst in als vrijwilliger op een kinderthemaweek. En hij pakt het meteen grondig aan: 3 weken achter elkaar komt hij 3 dagen per week helpen. Hij vertelt over zijn ervaring.

Zelf proberen
“De 1e keer is toch best spannend als je met Wielewaal gaat helpen als vrijwilliger op een kinderthemaweek. Maar….. het is ontzettend goed gegaan en heel leuk geweest.
Wat een waardering krijg je voor de kinderen als je ziet wat ze doen en wat ze zelf willen proberen. Als vrijwilliger help je de kinderen bij veel dingen, maar de kinderen willen ook graag zelf proberen.
Dat kan bij Wielewaal!!!

Zelf proberen te eten en de meeste waardering heb ik voor het tafelvoetbal. Hoe moeilijk tafelvoetbal ook is, toch wilde Daan dat telkens weer spelen. Wat heb ik genoten van de energie die het Daan geeft als hij scoort!

Elk kind is zichzelf en mag doen wat hij of zij wil.
Alle hulp wordt door de vrijwilligers van Wielewaal geboden, of er wordt geholpen zodat het kind zelfstandig de dingen kan doen. De kinderen willen ook zo graag helpen, de tafel dekken, boterhammen smeren, bananen snijden en zelf eten. Geweldig om te zien en mee te maken!

Een goed gevoel
De simpelste activiteiten kunnen voor heel veel kinderen al heel fijn zijn. De aandacht die ze daarbij krijgen is prettig en geeft de kinderen, maar zeker ook de vrijwilliger een goed gevoel. Samen bouwen, een kralenplank maken, een leuk spel doen, een puzzel maken of lekker buiten rondjes rijden in de rolstoel.

De afbetaling is de geweldige glimlach op het gezicht van de kinderen! Voor mij is het een hele leuke eerste week geweest, nog 6 leuke dagen te gaan!”

– Gijs –

Volg jij het voorbeeld van Gijs?
Ook jij kunt ervaren hoe leuk het is om te helpen op een kinderthemaweek. Probeer het eens en wie weet word je net zo enthousiast als Gijs Lees meer over het helpen als vrijwilliger op een kinderthemaweek.