Gezelligheid

Voor iedereen een adempauze

Aandacht

Niets is onmogelijk tot het tegendeel is bewezen

Leuke activiteiten

Een dagje of een hele week, alles is mogelijk

Verhalen

Samen mooie herinneringen maken

Iedereen doet mee

Alles is mogelijk tot het tegendeel is bewezen

Een kijkje in een andere wereld

Zonder vrijwilligers geen Wielewaal. Zij zetten zich in voor een ander, zonder er iets voor terug te vragen. Maken iedere dag, weekend en vakantie tot een onvergetelijke ervaring. Toch krijgen ze er wel iets voor terug. Dankbaarheid, vriendschap, lol. En een kijkje in een andere wereld. Een wereld die heel anders is dan die van hen. Waarin ze het verschil kunnen maken. Beperkingen kunnen omzetten in mogelijkheden/kansen. En daar samen van kunnen genieten. Doe jij ook mee?

Thomas (21) Vrijwilliger

 Dit is mijn vierde jaar als vrijwilliger. Ik ben geïntroduceerd door een vriend van me. Het is vooral de bonding die me aanspreekt. Ik merk dan zoals vandaag, dat ik eigenlijk alleen een ochtendje zou komen, maar ik uiteindelijk hier alweer de hele dag ben’.

Rianne (20) Recreatieleider

‘Het zit hem in de kleine dingen. Het vlindertjes zien in een bloem, of pasta maken. Dat ze dat zelf kunnen doen, dat maakt het heel mooi. Daar word ik zo blij van. Ik heb tijdens mijn opleiding minder geleerd dan bij Wielewaal. Je doet het op een hele ongedwongen manier en je kan dingen leren’.

Jeanine (23) Verpleegkundige

‘Zeven jaar geleden ben ik begonnen bij Wielewaal vanuit mijn stage voor school, tijdens mijn opleiding. Na de eerste keer was ik eigenlijk meteen besmet met het Wielewaal virus en ben ik nooit meer gestopt. Nu kan ik het goed combineren met mijn werk als verpleegkundige’.

Karin (31) Stagecoördinator

‘Een stage bij Wielewaal houdt in, dat je veel gaat leren en allerlei aspecten in de gehandicaptenzorg tegen komt. Er is veel mogelijkheid om jou te begeleiden. Het meest unieke aan onze stages is, dat de deelnemers bij ons komen voor een vakantie. Dus het is een lossere sfeer dan bijvoorbeeld in een woongroep’.

Timo (17) Deelnemer

‘Goeoeoeoeoedemorgen, ik ben Timo en ik vind het hier hartstikke leuk. Ik vind het leukste zwemmen en het op een na leukste vind ik een boog maken, knutselen, onder de boom spelen en moppen vertellen. En ik wil later zesduizend kinderen, want ik wil niet alleen zijn’.